Nasza firma powstała w 1990 r. Początkowo zatrudnialiśmy 2 osoby, a wyprodukowane wyroby sprzedawane były odbiorcom wprost z zakładu. Od tego czasu bardzo dużo się zmieniło, choć nadal jesteśmy firmą rodzinną.
Obecnie w naszym zakładzie znalazło zatrudnie dziewięćdziesięciu pracowników, tygodniowo produkujemy ok. 12 ton wyrobów, które dostarczamy do naszych 13 sklepach firmowych o wysokim standardzie oraz do wielu stałych odbiorców. Naszym priorytetem jest przede wszystkim dbałość o jakość wytwarzania wyrobów i tradycyjny polski smak. Proponujemy wyroby bez środków konserwujących, zdrowe, według tradycyjnych receptur, bez środków ulepszających i poprawiających wydajność. Zakład wyposażony jest w nowoczesne maszyny i urządzenia.
W 2003 r. przeprowadziliśmy gruntowną modernizację zakładu, co pozwoliło nam uzyskać kategorię “A” wg Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, tj. pozwolenie na sprzedaż naszych wyrobów do UE. Ponad to, zakład wdrożył system kontroli HACCP, co jest gwarancją najwyższej jakości produkowanych wyrobów.
Wyjątkowy smak i aromat nasze produkty zawdzięczają Właścicielowi firmy. Jest on mistrzem w zawodzie masarza z ponad czterdziestoletnią praktyką zawodową i wieloletnim członkiem Izby Rzemieślniczej w Częstochowie oraz Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy. Dba o jakość i smak swoich produktów oraz o wizerunek firmy.